Duminică, 18 mai , Nicușor Popaca, deschide în aer liber expoziția de radiouri , o expoziție la muzeul privat pe care-l deține , pe strada Podului , nr 6, ( cartier Islaz ).
Nicuşor Popoacă s-a născut în urmă cu 62 de ani în judeţul Brăila și încă din copilărie a aflat cum îşi poate construi propriul aparat de radio. Fascinat de vocile care răzbăteau din difuzoare, a mers la cursurile organizate de Casa Pionierului şi a început să desluşească misterul undelor.Mai târziu, viaţa a luat alt curs şi a uitat o perioadă de pasiunea sa.
A lucrat ani buni în şantierul naval din Brăila, apoi s-a mutat cu serviciul la Galaţi.
În urmă cu 7 ani, un eveniment nedorit avea să îi schimbe viaţa. A făcut un infarct , a intrat în comă, iar după două 2 zile când și-a revenit, și-a dat seama că a trecut prin viaţă fără să facă nimic deosebit. Aşa că a revenit la pasiunea pentru radio şi, a început să colecţioneze aparate, dar nu doar atât, le-a făcut și funcționale, cumpărând lămpi și tot ce trebuie. Acum are peste 200.
Nicușor Popoacă spune că are o colecție unică în lume , tocmai pentru că aparatele sunt în stare perfectă de funcționare. El a declarat că, prin natura serviciului , a avut posibilitatea să vadă muzee de radio din toată lumea , dar fără aparate funcționale. Nu vrea să păstreze secretele aparatelor doar pentru el, aşa face din când în când expoziții în două încăperi din casa unde locuiește sora sa și, sunt ocupate de radiouri.
Pe parcursul anilor a mai avut expoziţii temporare la Muzeul Carol I Brăila. Acum, după decenii dedicate pasiunii pentru cutia misterioasă , cel mai mare vis al colecţionarului este să poată avea un spaţiu pentru un muzeu permanent, unde să le explice vizitatorilor cum funcţionează şi mai ales cum se repară un aparat de radio.
Din păcate dorința sa, nu a avut ecoul scontat, autoritățile locale rămânând indiferente , asfel încât atunci când poate organizează expoziții la muzeul privat pe care-l deține.